Експертна лекція для студентів ЦНТУ: «Облік парникових газів під час кліматичних змін»


02 жовтня 2024
1 жовтня 2024 року студенти спеціальностей «Екологія», «Агроінженерія», «Галузеве машинобудування» та «Агрономія» Центральноукраїнського національного технічного університету мали унікальну можливість відвідати лекцію на тему «Облік парникових газів під час кліматичних змін».

Лекцію провів випускник кафедри екології ЦНТУ, а нині старший консультант відділу послуг у сфері кліматичних змін та сталого розвитку компанії Ernst & Young – Олег Краснюк.

Під час лекції пан Олег наголосив на важливості адаптації до глобальних кліматичних змін та поділився досвідом роботи з системами торгівлі викидами і міжнародними кліматичними угодами. Він детально розповів про вплив промисловості та сільського господарства на екологію, підкресливши важливість контролю та обліку парникових газів для забезпечення сталого розвитку та виконання міжнародних зобов'язань. Особливу увагу було приділено шляхам мінімізації екологічного сліду від діяльності аграрних підприємств. Лекція дала студентам уявлення про практичні інструменти, що застосовуються на міжнародному рівні для досягнення кліматичних цілей.

Перед молодими фахівцями було розкрито нові горизонти для майбутньої кар'єри.